Company
Hem info SM5CBN Kontakt SK5AJ

 

 

Om CV Familj Musik. bakgrund

Musik. bakgrund

Jag började 1953 att som en av Sven Jönssons 'gossar' spela trumpet och kom med i Mjölby Folkskolors Gossmusikkår. Bytte snart till Alttuba men tröttnade på 'efterslag' i varenda låt och tjatatade mej till en trombon som inköptes 1955 på Berglings Musikaffär.

 

Var med vid bildandet av Mjölby Ungdomsmusikkår 1956 (och var den första ordföranden i musikkårens 'ungdoms'-styrelse). Ungdomsmusikkåren dominerade den musikaliska aktiviteten fram till 1963.

 

Under denna tid bildades också tillsammans med några skolkamrater ett '7-mannaband' som spelade jazz på lördagarna i vardagsrummet i föräldrahemmet. 'Karriären' kröntes av en sejour som trombonist i Göran Larssons Storband i Tranås 1962-63.

 

Därefter blev det ett lång uppehåll i 'spelandet', 20 år, pga militärtjänst, studier, familj och arbete i nämnd ordning.

 

Det sved dock i musikanthjärtat då jag pga arbetet som fritidsgårdsföreståndare på 70-talet tvingades tacka nej till Svantes förfrågan om att spela med Mjölby Storband.

 

Nästa tillfälle dök i mitten på 80-talet då Ola Kardell, dåvarande dirgent i Ungdomsmusikkåren, bad om hjälp i trombonsektionen och när sedan Motala Storband 1985, under ledning av Leif Segerberg, sökte trombonister började hjulen åter rulla.

 

Det var emellertid inte helt lätt att komma igen efter ett så långt uppehåll så därför sökte jag upp Svante och bad om hjälp med trombonspelet och han traglade i flera år med mina ansatser, legaton och intonation. Tack Svante för ditt tålamod.

 

Förutom Motala Storband spelar jag också bastrombon i Mjölby Stadsmusikkår sedan början på 90-talet och i Mjölby Storband sedan 2003. Jag har också tidigare medverkat i bl a Blues Weather Big Band från Ljungsbro samt i Bohemia Big Band i Eksjö. Till och från blir det också ett och annat vik i olika orkestrar i närområdet.

 

Instrument: Edward B454, munstycke Marcinkiewicz 105

                   B&H Sovereign 547, munstycke Vincent Bach 3G

                   Yamaha YSL-322R, munstycke Schilke 58

                   Selmer trombon 23 "Spécial" 1237, silver, munstycke Dennis Vick 6BS

                    

                                                                                 

tbn1